Отшелникът, сочен от медиите като най-мръсния човек на света, почина на

...
Отшелникът, сочен от медиите като най-мръсния човек на света, почина на
Коментари Харесай

Иранецът, който над половин век не се беше мил, се изкъпа и... умря

Отшелникът, сочен от медиите като " най-мръсния човек на света ", умря на 94 години единствено месеци, откакто се изкъпа за първи път от десетилетия, написа Би Би Си.

Аму Наджи отхвърля да употребява вода и сапун преди повече от половин век, опасява се, че може да се разболее.

الإعلان عن وفاة الرجل الملقّب بـ(أقذر شخص في العالم) لأنه لم يستحم منذ 50عام.
لم يستحم كل هذه المدة خوفاً من المرض، وهو إيراني أعزب اسمه " عمو حاجي " شره في التدخين، أخذه أهل القرية قبل أشهر ليستحم بالقوة ومات بعدها بعمر 94عام في قرية " دجة " غرب إيران وذلك بحسب وسائل إعلام إيرانية
— لحظات - MOMENTS (@mennts)

Иранецът, който живееше в южната провинция Фарс, до момента сполучливо избягвал предходните опити да бъде принуден да се измие. Но най-после се оставил да бъде уверен. И малко по-късно, твърди държавната осведомителна организация на Иран - IRNA, той се разболял и умрял преди дни, в неделя.



В изявление, което е дал през 2014 година за " Техеран таймс ", Аму Наджи споделя, че най-вече обича да яде таралежи и че живее в дупка в земята, а от време на време в тухлен заслон, изработен от загрижените му съселяни в Деджгах.

Тогава изяснява и че странното му твърдоглавие да отхвърля да се мие се дължи на прочувствени контузии от младостта. Водата го натъжавала.

Гнойни рани и екземи е имало по кожата му поради годините в нечистотия. Хранел се с останки от храна.

Все отново не е напълно несъмнено дали той държи рекорда за най-дълго некъпане. През 2009 година има известия за индиец, който към тази година не си е благ зъбите в продължение на 35 година Но какво става по-късно с него - не е ясно, прибавя Би Би Си.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР